Wednesday, December 2, 2009

SURO BRUNICARDI- BIR GURME-SOMELIER VE INTIHAR



Signor Brunicardi benim oturdugum yerde; Lucca Toscana'da ''La Mora'' adli restaurantin sahibi.Esi ile birlikte isletiyorlardi.Cok guzel bir restaurant.Genis ve cok buyuk bir mahseni var.Her turlu sarabi bulabileceginiz.Icinde eski sarap uretim aletlerini bulabiliyorsunuz.Toscana'da kime sorarsiniz parmakla gosterdikleri bir yer.Saraplari bizzat kendi seciyor ve oneriyor.Kisi basi 45 euro ortalama hesap sarap haric tabii.Bir cok odule sahip.Guler yuzlu , son derece kibar bir kisilik.Bugune kadar kimse ile kotu olmamis soylenene gore.Herkese selam verir, mutevazi.

Ve bugun evinden cikiyor.Esine bir mektup birakiyor.Hayatini sona erdirecegine dair ve ozur diliyor.Esi hemen polisi ariyor ve durumu anlatiyor.Aradan gecen zaman icerisinde Serchio nehri yaninda onun cesetine rastliyorlar.

Benimde bu yerle bir gonul bagim var.Evlendigimiz gunun aksami Turkiye'den gelen canim arkadaslarim Asli Tavil ve esi Tankut ile yeni ailem ile yemege gidiyoruz.Ve bizi kapida karsiliyor.Yaklasik 10 kisiyiz.Yedigimiz yemeklerin lezzeti , saraplar ve tum sevdiklerim benimle.Onun gulen yuzunu bugun bile hatirliyorum.

Bu haberi okuduktan sonra memleketimdeki baska bir intihar olayi aklima geldi.Funika'nin sahibi Osman Nuri Sozkesen.Bu iki kisiligin ortak bir ozelligi var.Toplum tarafindan cok iyi insan olarak tanimlanmalari.

Yasadigimiz hayatta kimse disaridan gorundugu gibi degil.Hepimiz kendimize bir rol biciyoruz ve onu oynuyoruz oysa icimizde firtinalar kopuyor.

No comments: